{__EDRONE} {__CRITEO} {__NOKAUT_SLEDZENIE} {__ALLANIDOMODI_SLEDZENIE}
Twój koszyk jest pusty ...
» » » ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Kategorie

Hity sklepowe

Kontakt

  • Biegun-Kręcichwost Anna
    34-300 Żywiec
    os. Młodych 1
    NIP: 553-111-44-08
  • E-mail:kontakt@gsmsklep24.pl
  • Telefon601 283 207
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki poniedziałek,środa, piątek 9.00 - 14.00

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU 1 g (2 FIOLKI) - VIVO
NowośćPolecamy

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 14,00 zł

Numer katalogowy: 6580

Kod producenta: 4820148053968

Stan magazynowy: 64 szt

Kod EAN: 4820148053968

Stan produktu: Nowy

Cena: 14,18 zł

Cena katalogowa: 15,68 zł

Oszczędzasz: 10%

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 15 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

SKŁADNIKI
liofilizowane żywe kultury bakterii, mikroflora ziaren kefiru i drożdży kefirowych: Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactococcus lactis ssp. lactis

OPIS
Kefir to  znany od wielu wieków fermentowany napój mleczny wywodzący się z Kaukazu. Zakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i cenne drożdże kefirowe. Kefir otrzymany z Zakwaski może stanowić świetny element zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Spożywany np. z otrębami sprawia, że głód znika na długi czas. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z mleka 2% procentowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefi uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do mleka (od 1 do 3 l) ogrzanego do temp. pokojowej (ok. 20-24 st. C). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry mleka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 20,0 g
Białko - 8 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 st. C

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
{__WIDGET_GOOGLE_OPINIE} {__SALESMANAGO} {__GOOGLE_KONWERSJA}